OVER CLEMENS

RESTAURANT CLEMENS IS BIJZONDER

Het is een plek waar mensen graag naartoe komen. Al eeuwen lang.

De heilige Willibrordus stak hier op deze bijzondere locatie naar verluidt zijn staf in de grond waarna zich een wonder voltrok: er ontsprong een heilige bron die voor vele miraculeuze genezingen bij bedevaartgangers en bezoekers zou hebben gezorgd.

Tot laat in de 19e eeuw kwamen mensen van heinde en ver naar de eikenboom tegenover ons restaurant om te bidden en water uit de put te drinken. Dat hielp onder andere tegen koorts. Hoewel die rituelen niet meer plaatsvinden, is er altijd iets van de geheimzinnige sfeer van vroeger blijven hangen.

CLEMENS: EEN NAAM MET HISTORIE

Restaurant Clemens heeft een rijke historie in Oss. Voor vele generaties was ’t Putje – onze voorganger – een vertrouwd adres. Met waardering voor het verleden, vertellen wij sinds 2019 hier ons eigen verhaal vanuit een nieuwe naam.

De naam komt voort uit een eeuwenoude legende rondom de heilige Willibrord ofwel Willibrordus, apostel van de Lage Landen, aartsbisschop der Friezen. Bij zijn wijding ontving hij van de paus de voornaam Clemens. Vandaar: Restaurant Clemens!

VEELBELOVEND ONDERNEMERS VAN HET JAAR

Op zaterdag 24 juni ontvingen Loes en Olivier de eervolle titel Veelbelovend Ondernemer van het Jaar 2023 tijdens het Business Gala in Oss. Tijdens een feestelijke avond werd de prijs in ontvangst genomen bij Dome-X. Wethouder Frank den Brok sprak de Veelbelovend Ondernemers mooie woorden vanuit het jury rapport toe. ‘Wij zijn erg trots en dankbaar voor deze titel, het is een hele mooie blijk van waardering voor het werk van de afgelopen 4 jaar’.

Het is onze ambitie en dagelijks drijfveer om van Restaurant Clemens een plek te maken waar mensen graag naartoe komen. Zoals het eigenlijk altijd al is geweest. Graag tot snel!

Olivier Forma en Loes Kappen