Menu - Restaurant Clemens

Menu

Geniet bij restaurant Clemens van lunch, borrel en diner!

Heeft u allergenen en/of dieetwensen? Laat het ons weten!

 

Lunch
Soep

Soep van het moment • 7,50

Thaise kerriesoep • 8,00

Geserveerd met gerookte kip

Specials

2-gangenlunch • 16,50

Kleine soep & broodje of salade naar keuze

Broodjes

Club sandwich • 13,50

Met gerookte kip, boerenkaas, tomaat, komkommer, spek & ei

Geserveerd met friet & kerriemayonaise

Club sandwich Vis • 15,50

Met verse zalm, Hollandse garnalen, visrilette, wakamé & mierikswortelmayonaise

Geserveerd met friet

Carpaccio • 11,50

Met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas & pijnboompitjes

Gerookte zalm & Rivierkreeft • 13,00

Met avocado & gepocheerd ei

Sticky Lemon Chicken • 10,50

Kipdijfilet gemarineerd met honing & citroen geserveerd met taugé

Steak & cheese • 12,50

Ossenhaaspuntjes met gesmolten kaas, chipotle mayonaise & taugé

Buikspek • 10,50

Gelakte buikspek in teriyakisaus met zoetzure rode ui

Mango-kerrie • 10,50

Veganistische mango-kerriesalade met kikkererwten geserveerd met avocado & tomaat

Clemens Caprese • 11,00

Huisgemaakte pesto, buffelmozzarella, geroosterde vleestomaten, spinazie & pijnboompitten

Keuze uit desem- of waldkornbol van de Bakkers Lamers

Warme lunchgerechten

Clemens lunch • 14,50

Soep van het moment, met kalfskroket en een keuze uit sandwich carpaccio of gerookte zalm

Tosti Clemens • 9,50

Tomaten-foccacia met pittige cheddar, gegrilde tomaat, rode ui & aïoli

Garnalenkroket • 11,00

Op donker brood of wit brood

Garnalenkroketten geserveerd met saffraan-mayonaise

Kalfskroket • 9,00

Op donker brood of wit brood

Twee kalfskroketten geserveerd met mosterd

Uitsmijter • 9,00

Op donker brood of wit brood

ham | kaas | spek

Omelet • 9,00

Op donker volkorenbrood of wit brood

ham | kaas | spek

Iberico Hamburger • 16,50

Hamburger van het Iberico varken, extra smaak! Geserveerd op een brioche bol met bacon, tomaat, gesmolten kaas & boerenfriet • ook als vegetarische hamburger te bestellen!

Voor de kids

Tomatensoep • 4,00

Kinderboterham • 3,50

Zelf kiezen uit ham | kaas | chocoladepasta | jam | hagelslag

Salades

Geitenkaas • 11,50

Gegratineerde geitenkaas met honing, gegrilde groenten & gemengde noten

Carpaccio • 11,50

Met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas & pijnboompitjes

Zalm & gamba • 14,50

Zalm tataki met gepelde gamba, zoetzure rode ui, bietenchutney, avocado & saffraanmayonaise

Ossenhaaspuntjes • 12,50

Ossenhaaspuntjes in een licht pittige dressing, ui & sesamzaad

Diner
Voorgerechten

Soep van het moment • 7,50

Wisselende huisgemaakte soep

Broodplankje • 5,50

Vers afgebakken bourgondisch brood met diverse smeersels

Pompoensoep • 8,00

Geserveerd met geroosterde amandelschaafsel

Charcuterie • 4,75 p.p.

El Chato serranoham | Spinata romana | Coppa di Parma

Forelfilet • 12,50

Ceviche gegaarde forel geserveerd met dragon crème fraiche, gel van rode biet, parels van dashi & krokant van wonton met furikake

Steak tartaar • 12,50

Van runderbavette geserveerd met 64c eidooier, mosterdkaviaar, groene kruidencrème & toast van zuurdesem

Buikspek • 10,50

Sousvide gegaarde buikspek geserveerd met parelcouscous, zoetzure pompoen & crumble van ras-el-hanout

Carpaccio • 11,50

Van gemarineerd rundvlees geserveerd met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas & pijnboompitten

Polenta • 10,00

Gegrilde polenta van maismeel, Parmezaanse kaas en tijm geserveerd met fetamousse, krokant van zongedroogde tomaat, babymais in balsamico & tomaten-rozemarijnjam

Pulled king bolleet • 11,50

Pulled king bolleet paddenstoel geserveerd met crèmeux van wortel, mini bospeen & geroosterde peperkoek

HOOFDGERECHT

Vis van de dag • Dagprijs

Dagvers van onze visspecialist!

Roodbaarsfilet • 23,50

Geserveerd met witte wijn-groene kruidensaus

Lamsrump • 22,50

Geserveerd met geserveerd met honing-tijmjus

Runderbavette van de grill • 24,50

Bavette uit de flank van het rund met grove structuur

geserveerd met bearnaise saus

Diamanthaas van het rund • 25,50

Malse biefstuk uit de voorpoot van het rund geserveerd met pepersaus

Duroc varken • 23,50

Presa uit de schouder van het duroc varken met appelstrooplak geserveerd met krokante kaantjes & rode portjus

Maïskip • 19,50

Sousvide gegaarde maiskipfilet met honing & gember geserveerd met granaatappeljus

Gnocchi • 20,50

Geserveerd met mascarponeroomsaus, gepofte tomaat, groene asperges, verse spinazie, pijnboompitten & krokante salie

Pompoencurry • 19,50

Curry van geroosterde pompoen en rode linzen met zoete aardappel, feta & hazelnoot geserveerd met naanbrood

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassend groentegarnituur, salade en boerenfriet of Roseval aardappels
Nagerechten

Witte chocolade • 8,50

Warm chocolade lavataartje van witte chocolade met frambozenmousse & yoghurt-bosvruchtenijs

Monchou • 8,00

Kersencrèmeux met Bastogne crumble, mascarpone vanillecrème, amandelkrokant & amarene kersenijs

Dame blanche 'Clemens • 8,50

Vanille-ijs met warme chocoladesaus, krokant van ruby chocolade & beurre noisette mousse

Kaneel panna cotta • 8,00

Geserveerd met gesuikerde cashewnoten, gedroogde appel, gel van amaretto & pistache-ijs

Clemens Proeverij • 9,50

Laat je verrassen door onze keuken met heerlijke huisgemaakte zoetigheden!

Kaasplankje • 12,50

Diverse soorten kaas van Bon Fromage met krokant suikerbrood

Voor de kids

Tomatensoep • 4,00

Witvis met frietjes • 8,50

Hamburger met frietjes • 8,50

Kinderijsje • 4,00

Borrel
Tussendoortjes

Een écht Brabants worstenbroodje • 3,50

Ambachtelijke appeltaart met slagroom • 4,75

Nougatine gebak • 4,75

Osse Bol • 4,75

Bij de borrel

Bitterballen • 6,50

6 stuks

XL Bittergarnituur gemengd • 7,50

10 stuks

Vegetarisch bittergarnituur • 8,50

6 stuks Oesterzwam bitterbal | kaastengel | truffelbitterbal

Broodplankje • 5,50

Vers afgebakken bourgondisch brood met diverse smeersels

Clemens plank • 14,50

Bittergarnituur | El Chato Serranoham | droge worst | oude boerenkaas | Chickenfingers | brood & tapenade

Charcuterie • 4,75 p.p.

El Chato serranoham | Spinata romana | Coppa di Parma

Seacuterie • 15,50

Zalm tataki | rivierkreeftsalade | tempura garnalen | inktvisringen | brood & aoïli