Geniet bij restaurant Clemens van lunch, borrel en diner!
Bekijk de menukaart hieronder. Heeft u allergenen en/of dieetwensen? Laat het ons weten!
LUNCH
SOEP
Soep van het moment • 7,50
Pompoensoep • 8,00
Geserveerd met geroosterde amandelschaafsel
SPECIALS
2-gangenlunch • 17,50
Kleine soep & broodje of salade naar keuze
BROODJES
Club sandwich • 14,50
Met gerookte kip, boerenkaas, tomaat, komkommer, spek & ei Geserveerd met friet & kerriemayonaise
Club sandwich Vis • 16,50
Met zalmforel, rivierkreeftjes, visrilette, wakamé & mierikswortelmayonaise Geserveerd met friet
Carpaccio • 12,00
Met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas & pijnboompitjes
Gerookte zalm & Rivierkreeft • 13,50
Met avocado & gepocheerd ei
Mexicaanse kip • 11,50
Geserveerd met guacamole, jalapeno, paprika-aïoli, & nacho chips crumble
Steak & cheese • 13,50
Ossenhaaspuntjes met gesmolten kaas, chipotle mayonaise & taugé
Vitello Tonnato • 12,00
Dungesneden kalfsrib-eye geserveerd met tonijnmousse, rode ui & kappertjesmayonaise
Paddenstoelen • 11,50
Gebakken paddenstoelen met Reypenaer kaas, zongedroogde tomaten, pittenmix & truffelmayonaise
Clemens Caprese • 11,00
Huisgemaakte pesto, buffelmozzarella, geroosterde vleestomaten, spinazie & pijnboompitten
Keuze uit desem- of waldkornbol van de Bakkers Lamers
WARME LUNCHGERECHTEN
Clemens lunch • 15,00
Soep van het moment, met kalfskroket en een keuze uit sandwich carpaccio of gerookte zalm
Tosti Clemens • 9,50
Tomaten-foccacia met pittige cheddar, gegrilde tomaat, rode ui & aïoli
Garnalenkroket • 12,00
Op donker brood of wit brood Garnalenkroketten geserveerd met saffraan-mayonaise
Kalfskroket • 10,50
Op donker brood of wit brood Twee kalfskroketten geserveerd met mosterd
Uitsmijter • 9,50
Op donker brood of wit brood ham | kaas | spek
Omelet • 9,00
Op donker volkorenbrood of wit brood ham | kaas | spek
Iberico Hamburger • 16,50
Hamburger van het Iberico varken, extra smaak! Geserveerd op een brioche bol met bacon, tomaat, gesmolten kaas & boerenfriet • ook als vegetarische hamburger te bestellen!
VOOR DE KIDS
Tomatensoep • 4,00
Kinderboterham • 3,50
Zelf kiezen uit ham | kaas | chocoladepasta | jam | hagelslag
SALADES
Geitenkaas • 12,00
Gegratineerde geitenkaas met honing, peer & gemengde noten
Carpaccio • 12,00
Met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas & pijnboompitjes
Zalm & gamba • 14,50
Gerookte zalm en gamba geserveerd met mango, limoen & wasabimayonaise
Ossenhaaspuntjes • 13,50
Ossenhaaspuntjes in een licht pittige dressing, ui & sesamzaad
DINER
Voorgerechten
Soep van het moment • 8,00
Wisselende huisgemaakte soep
Broodplankje • 2,75 p.p.
Vers afgebakken bourgondisch brood met diverse smeersels
Kreeftensoep • 9,50
Geserveerd met gambagarnituur
Charcuterie • 4,75 p.p.
El Chato serranoham | Spinata romana | Fuet
Geserveerd met cornichons en Amsterdamse uitjes
Zwaardvis • 13,50
Sousvide gegaarde zwaardvis met furikake, dashi bouillon & avocado-basilicum crème
Aziatische bloemkool • 10,50
Luchtige bloemkoolmousse met gemarineerde komkommer, zoetzure mini champignons & kerrie-kroepoek
Kalfstartaar • 13,50
Geserveerd met venkelsalade, dragonmayonaise, mosterdkaviaar & mosterdkrokant
Argentijnse gamba • 14,00
Geserveerd met sushirijst, pompoentoffee & gerookte yoghurt
Tataki van rund • 12,50
Dungesneden rundersukade geserveerd met crème van sjalot, zoetzure cantharellen & krokant van saffraan
Tomatentartaar • 11,00
Geserveerd met crème van Parmezaan, gebrande meloesui, basilicumvinaigrette & quinoa cracker
Carpaccio • 12,50
Van gemarineerd rundvlees geserveerd met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas & pijnboompitten
HOOFDGERECHT
Vis van de dag • 23,50
Dagvers van onze visspecialist!
Zeewolf • 24,50
Geserveerd met linzentapenade & kardemon beurre blanc
Kippendijenstoof • 21,00
In rode wijn gestoofde kippendijen & krokante kippendij geserveerd met gelakte zilveruitjes
Diamanthaas van het rund • 26,50
Malse biefstuk uit de voorpoot van het rund
geserveerd met pepersaus
Kalfsentrecote van de grill • 25,50
Geserveerd met sjalot-portjus
Varkensprocureur • 21,50
Geserveerd met een groene kruidenkorst & een jus van rozemarijn
Bavette & Gamba • 25,50
Sousvide gegaarde runderbavette met gepelde gamba’s geserveerd met chimichurri
Truffelrisotto • 20,50
Met beukenzwam en groene kruiden geserveerd met Parmezaan krokant & een schuim van morilles
Aziatische noodles
Soba noodles met Aziatische groentes, cashewnoten & soja-sesamdressing
Geserveerd met krokant gebakken tempeh • 20,00
Geserveerd met gepekelde zalm • 23,00
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassend groentegarnituur, salade en boerenfriet of Roseval aardappels
NAGERECHTEN
Kaasplankje • 12,50
Diverse soorten kaas van Bon Fromage met krokant suikerbrood
Passievrucht panna cotta • 8,00
Geserveerd met gel van mango en roze peper, gekarameliseerde witte chocolade, kletskop van passievrucht & mango sorbetijs
Sinaasappel blondie • 8,50
Geserveerd met diverse bereidingen van sinaasappel & witte chocolade ijs
Peren mille-feuille • 8,00
Gemarineerde peer op gesuikerd bladerdeeg geserveerd met crème van witte chocolade en anijs & perensorbetijs
Pure chocolade • 9,50
Warm chocolade lavataartje van pure chocolade met gezouten karamel mousse, hazelnoot krokant & praliné roomijs
Dame blanche ‘Clemens’ • 9,00
Vanille-ijs met warme chocoladesaus, krokant van chocolade & beurre noisette mousse
VOOR DE KIDS
Tomatensoep • 4,00
Witvis met frietjes • 8,50
Hamburger met frietjes • 8,50
Kinderijsje • 4,00
BORREL
TUSSENDOORTJES
Een écht Brabants worstenbroodje • 3,75
Ambachtelijke appeltaart met slagroom • 4,95
Wisselend gebak • 4,95
BIJ DE BORREL
Bitterballen • 6,50
6 stuks
XL Bittergarnituur gemengd • 7,50
10 stuks
Vegetarisch bittergarnituur • 8,50
6 stuks Oesterzwam bitterbal | kaastengel | truffelbitterbal
Broodplankje • 5,50
Vers afgebakken bourgondisch brood met diverse smeersels
Clemens plank • 14,50
Bittergarnituur | El Chato Serranoham | droge worst | oude boerenkaas | Chickenfingers | brood & tapenade
Charcuterie • 4,75 p.p.
El Chato serranoham | Spinata romana | Coppa di Parma
Seacuterie • 15,50
Zalmforel tartaar met wasabi cracker | rivierkreeftsalade | tempura garnalen | inktvisringen | brood & aoïli



Souschef gezocht!
Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Fulltime medewerker Bediening én een Fulltime zelfstandig werkend kok. Bouw mee aan de toekomst van Restaurant Clemens en werk met veel plezier in een gezellig en ambitieus team.
Beleef samen met ons team de mooiste tijd bij Clemens! ..

Clemens bouwt
aan de toekomst

MENU
Bij Restaurant Clemens komen we regelmatig met een nieuwe menukaart met frisse gerechten.
OPENINGSTIJDEN
Maandag
gesloten
Dinsdag
10:00 • 22:00
Woensdag
10:00 • 22:00
Donderdag
10:00 • 22:00
Vrijdag
10:00 • 22:00
Zaterdag
10:00 • 22:00
Zondag
10:00 • 22:00