“Het werk is elke dag anders. Ik daag mezelf graag uit met nieuwe recepten en manieren van werken.”
Lente van Zuylen, Souschef Restaurant Clemens
Souschef Lente van Zuijlen (26), werkt sinds de opening van Restaurant Clemens. Wie is Lente, wat is haar passie en wat vindt zij belangrijk? Lees het hier!
Ik begon mijn carrière in de horeca als leerling bij Panenzo en later bij restaurant Herperduin. Sinds de opening van Clemens werk ik hier met veel plezier. Wat me altijd heeft getrokken in het vak is de combinatie van creativiteit, afwisseling én de gezelligheid in de keuken. Het samenwerken met collega’s en die kleine, grappige momenten maken het voor mij écht leuk.
Wat ik het allerleukste vind? De afwisseling in mijn werk. Naast de reguliere lunch- en dinergerechten hebben we regelmatig feesten en partijen in onze zalen. Daardoor is het elke dag weer anders en blijft het werk uitdagend. Ik daag mezelf graag uit met nieuwe recepten en manieren van werken.
Daarnaast zijn er ook altijd grappige momenten. Zoals laatst, toen ik een emmer mayonaise van 10 kilo van de Sligro-bezorgkar afhaalde — het handvat zat los en de emmer viel van zo’n twee meter hoog op de grond. Het resultaat? Ik, mijn collega Anouk, het plafond, de vloer, de ramen en de deuren zaten onder de mayonaise. We hebben zo gelachen dat we er nog steeds om moeten lachen!
De sfeer in ons team is heel belangrijk voor mij. Gezelligheid, openheid en steun aan elkaar zorgen ervoor dat het werk bij Clemens niet alleen uitdagend, maar ook ontzettend leuk is. We maken samen het verschil, helpen elkaar en er is altijd ruimte voor een grap of een praatje. Die fijne balans tussen hard werken en plezier maken zorgt ervoor dat we als team elke dag weer het beste kunnen geven.
Wil jij ook werken bij Clemens? Bekijk de vacatures!
“Het werk is elke dag anders. Ik daag mezelf graag uit met nieuwe recepten en manieren van werken.”
Lente van Zuylen, Souschef Restaurant Clemens