Janneke van Driel, 23 lentes jong en al sinds 2022 een aanwinst voor Restaurant Clemens. Wat begon als een stage tijdens haar Horeca opleiding aan de Rooi Pannen, is uitgegroeid tot een rol als supervisor in het restaurant en bij banqueting. We hebben Janneke gevraagd om wat te vertellen over haar rol bij Clemens en hoe zij het vindt om in ons restaurant te werken.

Dynamiek

Elke dag brengt nieuwe verrassingen, vooral door de dynamiek van de verschillende zalen. Het ene moment ben je in het restaurant gasten aan het adviseren, en het volgende moment coördineer je een prachtige bruiloft in de grote zaal. Het werk blijft uitdagend en nooit saai. Het is geweldig om mensen blij te zien en hen een onvergetelijke ervaring te bieden, of het nu gaat om grote evenementen of intieme diners.

Passie voor wijn

Ik blijf zelf ook mijn passie volgen, vooral als het gaat om het ontdekken van de wereld van wijnen. Zo is het interessant om te leren over de verschillende soorten wijnen en combinaties met gerechten, waarover je eigenlijk nooit uitgeleerd raakt. De wijn kan de smaak van een gerecht vervormen of versterken en andersom. Zo zijn er bijvoorbeeld vleesgerechten die de volle smaak van een krachtige bordeaux versterken en gerechten met een frisse of milde smaak die beter tot hun recht komen met een neutrale wijn. Het is leuk om je eigen smaak hierin nog te verfijnen en het zorgt er ook voor dat ik onze gasten nog beter kan adviseren in hun keuze.

Verrassende gasten

Bij Clemens zijn de gasten soms net zo verrassend als de gerechten. Zo kreeg ik ooit op het terras een verzoekje voor een extra koffiekopje voor de hond. Ik was even verbaasd, maar dat was natuurlijk bedoeld om water uit te drinken, maar gelukkig hebben we daar ook drinkbakken voor! Er zijn ook regelmatig grappige misverstanden over de menu-items, die leiden tot de nodige glimlach aan tafel. Dat maakt het werk ook leuk en sociaal. En laten we eerlijk zijn, wie heeft er zelf nooit een blunder gemaakt? Voor mij was dat het moment waarop een rode wijnfles uit mijn handen gleed en midden op de tafel van de gasten belandde. Een hele gênante, maar achteraf ook grappige herinnering, die ik niet snel zal vergeten. Gelukkig zijn de meeste gasten in ons restaurant heel gezellig en kunnen we er uiteindelijk om lachen en zo van elke situatie een positieve ervaring maken.

Favoriete gerecht

Mijn favoriete gerecht? Zonder twijfel de Beef Tataki. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de presentatie. Deze steak tartaar in Oosterse stijl is met de zoetzure boontjes, ponzu parels en gerookte amandelen een plezier voor het oog én de mond. Een absolute aanrader voor iedereen die bij Clemens komt dineren! Probeer het eens met een lichte rode wijn, zoals een fruitige Pinot Noir, die de smaak van het gerecht met de sesammayonaise perfect aanvult.

Wil jij ook werken bij Clemens? Bekijk de vacatures!

“Met een glimlach en goed advies maak ik graag het verschil voor onze gasten bij Clemens. Plezier hebben staat voorop!”

Janneke, Supervisor Restaurant Clemens